Tore och Märta Kulbergs minnesfond

Tore och Märta Kurlbergs Minnesfond kommer under 2016 att utdela ett stipendium på sammanlagt 50.000 kronor. Enligt stiftelsens bestämmelser skall mottagaren vara yrkesverksam bildkonstnär och bosatt (mantalsskriven) inom någon av följande kommuner: Kungälv, Orust, Stenungsund, Tjörn och Uddevalla.

 

http://www.kurlbergsminnesfond.se/

Stipendiet består av en månads vistelse (juni 2016) i en lägenhet med tillhörande ateljé i Hotel Chevillon i Grez-sur-Loing, några mil söder om Paris, samt en penningsumma för täckande av de kostnader som uppstår i samband med vistelsen. Från den totala stipendiesumman på 50.000 kronor dras hyreskostnaden för lägenheten/ateljén (ca 15- 20.000 kronor beroende på växelkursen). Resterande belopp utbetalas med check i samband med utdelningen, som kommer att ske i maj 2016.

Till och med det stipendium som utdelades i maj 2005, utsågs stipendiaten genom ett ansökningsförfarande. För att bredda kretsen av mottagare, beslöt styrelsen 2005 att stipendiaten, från och med det stipendium som utdelades 2006, i stället skulle utses genom nominering.

Förfarandet innebär att varje medlem i minnesfondens styrelse nominerar en eller flera personer. Vid styrelsens höstsammankomst beslutar sedan styrelsen, vem av de nominerade, som skall utses till stipendiat.

Som underlag för nomineringarna inbjudes alla konstnärer bosatta inom de aktuella kommunerna att inkomma med information om sitt konstnärskap. Detta kan ske på flera sätt (i år senast den 16 oktober och därefter när som helst under året): genom insändande av ”Konstnärspresentation” (blankett nedan) med tillhörande underlag, genom att enbart skicka foton av utförda verk eller utställningskataloger till styrelsen eller genom att uppmärksamma styrelsens medlemmar på aktuella utställningar.

Även allmänheten inbjudes att inkomma med förslag på nomineringar till styrelsen, per brev eller mail.

2016 års stipendiat kommer att utses vid styrelsens höstsammankomst fredagen den 30 oktober.

Underlag för nomineringar skall skickas till följande adress:

Tore och Märta Kurlbergs Minnesfond
c/o Birgitta Lundh Gitse
Boxviksvägen 17
474 96 NÖSUND

E-post: info@kurlbergsminnesfond.se

Ladda hem en blankett för "Konstnärspresentation"

Posted in Fonder & Stipendier.