Akupunktur och zonterapi punkter

Ling Gu-punkten:  Om du arbetar med denna punkt på rätt sätt kan du snabbt lindra ischiassmärta och ryggsmärta. Denna förfärliga smärta, som tenderar att sitta i ländryggen och löpa nedför benen, kan hindra folk från att röra sig som vanligt. För att uppnå önskad effekt bör nålen placeras på vänster hand om du upplever smärta som löper längs höger ben, och på höger hand för vänster ben. I 75% av fallen känner personen lindring efter bara några minuter. Denna punkt kan även används för att behandla andra typer av ryggsmärta såväl som huvudvärk, fotsmärta, mensvärk och Bells pares (ansiktsförlamning). Den är så kraftfull att den inte ens bör beröras hos gravida kvinnor eftersom den kan starta födseln. / Stegforhalsa.se

 

Zonterapi eller reflexzonterapi som det egentligen borde kallas, är en behandlingsform som inverkar på hormonella och vegetativa funktionsstörningar samt på nästan alla andra åkommor både i de inre organen och i rörelsesystemet.

Behandlingen sker uteslutande genom att man påverkar reflexzoner på kroppens yta.

Bilderna nedan är hämtade ur boken Zonterapi av Lis Andersen

Jag har själv testat både akupunktur och zonterapi och var mycket skeptisk och tror därför inte att det positiva resultatet är placeboeffekt. Jag fick akupunktur mot kronisk migrän via primärvården genom att min sjukgymnast var utbildad i detta, det var ingen behaglig eller lugnade upplevelse alls, jag tyckte att nålarna stack mycket enerverande, framför allt den mellan tumme och pekfinger (Ling Gu-punkten), efter 6:e behandlingen höll jag på att kasta in handduken, tyckte det räckte med värken från migränen, men plötsligt efter den 8:e behandling märkte jag jätteskillnad, jag behövde inte vara lika noga med maten, sömnen, kyla, värme, blåst, fysisk och psykisk ansträngning, innan kunde jag bli sängliggande i flera dagar om det blev för mycket av något.

Jag fick 10 behandlingar som kostade 80 kr styck (2010). Det höll i ca 6 mån sedan blev det lika illa igen och jag fick boosta och fylla på med 3 akupunkturbehandlingar. Men tyvärr höll detta bara i några månader så min erfarenhet är att akupunktur måste man fortsätta med hela livet ut. Och jag är tveksam till att man kan få den behandlingen hela livet av Primär vården och bekosta själv har inte jag råd med.

En annan gång fick jag ett presentkort på Zonterapi av en vän och det var gudomligt skönt men gud vad sjuk jag blev efteråt, mådde illa och rapade i flera dagar efter, men det ska tydligen vara vanligt i början när kroppen kickar igång utrensning av slaggprodukter. Något hände uppenbart i kroppen i alla fall.

-Annons för zonterapibok Adlibris-The Reflexology Bible: The Definitive Guide to Pressure Point Healing - häftad, Engelska, 2009

The Reflexology Bible: The Definitive Guide to Pressure Point Healing - häftadEngelska, 2009

Författare: Louise Keet
149kr Adlibirs

-Annons akupunkturpenna från Fyndiq- Effektiv för: akut och kronisk fysisk smärta, artrit, reumatism, osteoporos, ischias, spondylit, migrän, idrottsskador, muskel- och ledvärk, ryggsmärta, fibromyalgi 1-9 betyg Justerbar sammansmältning av modern bioteknik Utan hål i huden för att göra akupunktur Enkel drift, lätt att bära Säkert och effektivt utan biverkningar Mer info!

 

 

 

Posted in kul.