Sök till Robinson 2017

Vinsten 1 miljon kronor!

Sök till Robinson

TV4 är stolta att presentera en ny säsong av TV-succén Robinson. Sedan starten har Robinson dragit storpublik över hela världen, och äntligen är det dags igen. 

Törstar du efter ditt livs äventyr? De utvalda deltagarna ska överleva på en öde ö och tävla mot varandra under 6 veckors tid, tills det bara är en vinnare kvar. Deltagarna måste älska att pressa sig själva och samtidigt vara kalla nog att hålla kolla på det sociala spelet.

TV4 söker alla som känner att det är dags att byta ut den grå vardagen mot en paradisstrand på andra sidan jorden, som vill testa sin sociala kompetens, strategiska förmåga och ledarinstinkter, eller som redan åkt tjejvasan och tycker att En svensk klassiker är för landet lagom.

Programmet spelas in augusti-september 2017 på Fiji!

SÖK HÄR! 

För frågor kring programmet, maila till: robinson@mastiff.se

Du kan även posta in din ansökan:

Robinson
Mastiff AB
Box 27034
102 51 Stockholm


Allt om Robinson

Robinson är tv-klassikern där det gäller att övervinna både sig själv och sina konkurrenter för att ta hem segern.

Robinson är en överlevnadstävling som ställer höga krav på såväl fysisk uthållighet och social förmåga som ren och skär vilja. Under 40 dagar i exotisk miljö med ett minimum av mat och förnödenheter kämpar deltagarna mot varandra i olika tuffa tävlingsgrenar för att gå hela vägen till final och vinna den åtråvärda Robinsontrofén.

ROBINSONS HISTORIA

Robinson bygger på ett programformat skapat av britten Charlie Parsons, och den svenska upplagan har en central roll i programmets historia. Parsons format fick nämligen nobben av de brittiska tv-bolagen, men plockades istället upp av svenska produktionsbolaget Strix Television som producerade programmet för Sveriges Televisions räkning. Den första säsongen av Expedition Robinson sändes i SVT 1997. SVT sände sammanlagt sju säsonger under åren 1997-2004, varefter TV3 tog över och sände tre säsonger (varav en kändisspecial) 2004-2005. Därefter låg programmet vilande fram till 2009, då det återuppväcktes av TV4, som hittills sänt fyra säsonger.

Robinson ett mycket framgångsrikt programformat inom reality-tv, och har producerats i över 40 internationella upplagor. Flitigast är den amerikanska versionen, Survivor, som för närvarande är inne på sin 24:e säsong.

TÄVLINGSFORMAT

Robinson har genomgått vissa förändringar genom åren, men huvuddragen är desamma. Tävlingen utspelas i exotisk miljö: hittills har programmet spelats in i Malaysia, Filippinerna och Dominikanska republiken. Deltagarna delas upp i två (eller ibland flera) lag som bor på varsin strand och själva får bygga sitt läger. Förutom ett minimum av förnödenheter, till exempel ris och vatten, får deltagarna själva dryga ut kosten med vad de kan samla in, fiska eller jaga.

Lagen möts regelbundet i olika tävlingar. I pristävlingarna består vinsten av någon form av förnödenheter, till exempel eldstål eller mat. I Robinsontävlingarna avgörs vilket lag som hamnar i nästa öråd, där de blir tvungna att rösta ut en deltagare. (I vissa säsonger har utröstade deltagare inte skickats hem utan förts till ett hemligt läger varifrån de haft chans att ta sig tillbaka till tävlingen.)

Vid en viss punkt under senare delen av äventyret slås lagen ihop, varefter alla kvarvarande deltagare tävlar individuellt. En vinst i en Robinsontävling ger då immunitet i örådet, medan alla andra löper risken att bli utröstade.

Till slut möts 3-4 deltagare möts i en final. De flesta säsonger har den slutliga segraren korats genom omröstning i örådet eller genom telefonomröstning bland tittarna. I säsong 13 och 14 har dock segraren korats via en sista, direkt avgörande tävling.

Posted in kul, Spara & tjäna pengar.