Fond till entreprenörer i Gävleborgs län för internationell handel

ROBERT OCH ANITA AHLGRENS DONATIONSFOND

Stiftelsen

- ROBERT OCH ANITA AHLGRENS DONATIONSFOND

för främjande av internationell handel
Robert Ahlgren
1924-2010
Anita Ahlgren
1945-2009

Grundare av stiftelsen är
 Robert och Anita Ahlgren, 2008. Donationsfonden ska i samarbete med Mellansvenska Handelskammaren främja insatser som stödjer internationell handel eller utvecklingen av den internationella handeln. Fondens avkastning ska användas till utdelning, och i stadgarna står skrivet att det handlar om både direkt avkastning, utdelning och en viss procent av realisationsvinsterna på avyttrade tillgångar. Vilka som i slutänden får stöd från donationsfonden beslutas av dess styrelse.

Stiftelsen ska stödja projekt som syftar till:

Donationsfonden ska stödja och uppmuntra förmågan att utnyttja marknadskrafternas spel för tillväxt på nya marknader utanför Sverige.

- Framgång genom internationell handel i Läkerols anda. I ansökan ska redogöras för åtgärder som avser etablering på en eller flera internationella marknader. Donationsfonden kan exempelvis stödja en trovärdig plan där mottagaren inte har möjlighet att kartlägga marknaden på egen hand.

Andra exempel är åtgärder för att sprida information, kringkostnader vid etableringar, företagsförvärv eller marknadsundersökningar. Även deltagande på mässor, studiebesök, eller utbildningsinsatser kan stödjas av fonden.

Berätta i fritext om din idé, som öppnar upp för internationell handel i någon form för ditt företag, organisation eller som privatperson.

Vem kan söka?

1. Ansökan kan inkomma från;

Företag, organisationer och privatpersoner.
- Där säte för företag och organisationer är Gävleborgs Län.
- Där Privatperson är mantalsskriven i Gävleborgs Län.

2. På förslag från eller att styrelsen utser;

Förutom att söka själv kan mottagare rekommenderas av någon annan.
Styrelsen förbehåller sig rätten att utse lämplig mottagare.

Till hemsidan och ansökan>

Posted in Fonder & Stipendier.