Vinn en trädgårdskalender

Vinn din egen Trädgårdskalender!

trädgårdskalender

I södra Sverige har det redan börjat knoppas i rabatterna och många av oss har en härlig trädgårdssäsong framför oss. Nu kan du vinna en trädgårdskalender med tips av författaren Stella Westerlund här på Grannliv!

Trädgårdskalendern från bokförlaget Ordalaget ligger just nu på topplistorna över mest sålda trädgårdsböckerna. För varje månad finns en sida med tips och en med recept. Det finns också utrymme att göra anteckningar år för år med vad man gjort i trädgården. Bakom boken står Stella Westerlund, Annika Åberg och illustratören Ingrid af Sandeberg. Ingrid var arbetskamrat med Annika, som kom med idén till kalendern och gjorde lay-outen, berättar författaren Stella Westerlund.
– Ingrid och jag är sommargrannar i Burs på Gotland där vi båda har våra trädgårdar. Ingrid har också i detaljerade akvareller målat av 250 äppelsorter i boken ”Svenska Äpplen”. Det var jätteroligt att se Ingrids fina bilder växa fram!

Stella Westerlund

Varje månad får man tips på vad som kan göras i trädgården, växthuset eller i krukorna inomhus samt läckra recept som tar tillvara det som just då finns i trädgården eller naturen.
– Det roligaste var att vi var tre trädgårds-entusiaster som gjorde den tillsammans. Vi hade olika odlingserfarenheter och kunde samla dom till något som vi tyckte behövdes. Grundidén är att det är bra att skriva ner vad man gör i sin trädgård och kunna gå tillbaka till sina anteckningar. Därför är kalendern för flera år.

Arbetet med boken tog ungefär ett år från att de startade projektet, berättar Stella. Hon själv är konstvetare och har tidigare skrivit böckerna ”Emma Lundbergs trädgårdskonst” och Gotländska trädgårdar”.  I sitt arbete på Riksförbundet Svensk Trädgård har hon skrivit artiklar om spännande trädgårdar och trädgårdsmänniskor landet runt. Ingrid af Sandeberg har tidigare illustrerat bland andra Vår kokbok och en rad böcker om äpplen.

 

trädgårdskalenderSå här tävlar du:

Det enda du behöver göra för att tävla är att skicka ett mail till grannliv@granngarden.se senast söndagen den 19 april där du bifogar din bästa trädgårdsbild (max 10MB storlek). Var noga att i ämnesraden skriva ”Trädgårdskalender” (utan citattecken) för att bidraget ska komma fram. Tre lyckliga vinnare får varsin Trädgårdskalender!