Stiftelsen Arbetarebostadsfonden

Om stiftelsen

Arbetarebostadsfonden karta

 

Stiftelsen Arbetarebostadsfonden till minne av den 9 februari 1853 är Sveriges äldsta bostadsstiftelse. Vi äger och förvaltar 1415 bostadslägenheter och 7 300 kvm lokalyta samt garage och parkeringsplatser i Stockholm.

Vårt uppdrag är att uppföra och förvalta goda bostäder åt främst arbetare eller därmed jämställda boende i Stockholm. Alla lägenheter förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Vi är medlemmar i Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag (SABO) och Fastighetsägarna

Sedan 2006 är Arbetarebostadsfonden en privat stiftelse. Stiftelseformen borgar för att stiftelsens ekonomiska vinster stannar i verksamheten för att användas till att reparera, underhålla och utveckla vårt fastighetsbestånd så att vi kan erbjuda ett bra boende för våra hyresgäster.

Långsiktighet och omtanke är vår vision.


Oscar I från 1855 (1799-1859)

 

 De tre grundarna. Från vänster överståthållare greve Jakob Hamilton, underståthållare Wilhelm Stråle af Ekna, polismästare Samuel de Maré.

 

Posted in Fonder & Stipendier.