Koka saft med Yougov

Testa produkter med YouGov och delta i enkla marknadsundersökningar

vinbärsaft

Jag har precis deltagit i en Yougovundersökning av saftsocker. Man fick socker hemskickat och ett presentkort på 50 kr att köpa frysta bär för men det behövde inte jag för jag hade egna i frysen, så värdecheck kommer gå till något annat nödvändigt.

Cirka en liter god vinbärssaft blev det, perfekt konsistens, inga geléklumpar som det kan bli med vinbär plus att jag fick jättegod vinbärssylt. Receptet som man skulle följa var lite annorlunda, saftsockret tillsattes redan med bären och jag valde att låta blandningen stå över natten, vanligtvis brukar man tillsätta sockret först när bärblandningen har fått rinna av och sedan koka. På det här sättet blev det inte en sur färglös goja av bärresterna utan en söt och en härligt sirisfärgad sylt. Fattar inte varför jag inte har gjort såhär tidigare!? Bestämde mig på en gång att göra en rulltårta med sylten och grädde. Rulltårtan blev mycket god och läcker tack vare vinbären men tyvärr sprack den, något gjorde jag fel, kanske lät jag den svalna för länge innan jag rullade ihop (det kom typ 1dl socker på golvet när jag skulle vända så jag hade fullt upp att sopa), för mycket mjöl eller få lång gräddning!?

smaskigt

Yougov brukar vanligtvis ha enkla digitalenkäter som man fyller i på nätet, om ni också vill prova Yougov kan ni använda min länk och också få presentkort hos Huuray. https://yougov.se/refer/o1OVCODbGJ4wYomlwF_Skw/

Saftrecept

Posted in Dagens Tips.