Imorgon höjs barnbidraget

På torsdag höjs barnbidraget – så mycket mer får du i månaden

Höjningen sker automatiskt för alla bidragsmottagare.
Höjningen sker automatiskt för alla bidragsmottagare.

Nu på torsdag höjs barnbidraget – för första gången på över tio år. Bidraget kommer efter höjningen att ligga på 1 250 kronor.

 

2016 var det totalt 1,3 miljoner mottagare av barnbidrag i Sverige. Nu kan alla som får bidraget se fram emot mer pengar på kontot.

Från och med torsdag den 1 mars 2018 höjs barnbidraget med 200 kronor per barn och månad. Något som gäller både vanligt och förlängt barnbidrag. Den som är bidragstagare behöver inte göra något för att få ta del av höjningen utan det sker automatiskt, enligt Försäkringskassan.

Bidraget kommer från torsdag att ligga på 1 250 kronor. Det är den första höjningen sedan 2006. Så här sa finansminister Magdalena Andersson, S, i höstas när regeringen tillkännagav höjningen av barnbidraget samt en höjning av studiebidraget:

– Det går bra för Sverige och vi vill att framgångarna ska komma alla till del. Därför höjer vi nu barnbidraget och studiebidraget. Genom att investera i barnfamiljer och deras ekonomiska situation stärker vi jämlikheten och den svenska modellen.

/METRO

Posted in Dagens Tips.