Läsa svampkännedom via Högskolan i Kristianstad på distans

Svampkunskap

svamp karljohan

Svampkunskap - 7,5 hp

Kursen behandlar grundläggande svampkunskap med störst fokus på storsvampar. Kursen går bland annat igenom systematik, artbestämning, indikatorarter och svampekologi. Kursen ges på halvfart och distans med två exkursionstillfällen i fält.

Förtur ges till studenter registrerade på Landskapsvetarprogrammet, Biologprogrammet med inriktning biologisk mångfald, kommunikation och samhälle, Biologprogrammet med inriktning cellbiologi och Biologprogrammet med inriktning cell- och molekylärbiologi aktuell termin vid Högskolan Kristianstad.

Giftsvampar och svampgifter av Hans Persson, Pelle Holmberg, Hans Marklund, Siw Muskos

Nya svamp boken av Pelle Holmberg, Hans Marklund

Svampar - En fälhandbok av Svengunnar Ryman och Ingmar Holmåsen

Posted in Dagens Tips, Rekommenderade böcker.