Passa på att göra Nässelsoppa!

Nu när brännässlorna är purunga! Obs! Använd diskhandskar när du plockar dem!

brännässlor

brännässla

nässelsoppa

R E C E P T

2 skurna medelstora lökar

5 hackade vitlöksklyftor (blir inte lika vass smak som pressad)

Pytte lite krossad muskot

2 vegetarisk buljongtärningar från Lidl

1 dl grädde

1 dl crème fraiche

2 msk smör

1-2 msk mjöl

10 dl finskurna brännässlor

3 dl vatten

Bryn lök och vitlök i en 1 msk smör och lite salt, fräs sedan finklippta och sköljda brännässlor. Lägg i buljong tärningar och muskot och sedan 3 dl vatten, grädde och crème fraiche. Ta en stavmixer och mixa allt. Ta en kopp med mjukt smör och blanda i mjöl så det blir en mördegsklick som du sedan vispar/rör ned i soppan under värme till den blir så redd du vill ha den!

Vildvuxet : mat och huskurer från naturen av Lisen Sundgren, Nadia Nörbom

Posted in Mat.