Förvara mat i plåtlådor, glasburkar eller plastlådor så slipper du spridning av ohyra!

Förvara torrvarorna i slutna kärl så slipper du ohyra

Fy vad det är vidrigt med ohyra som kryper omkring och lever i maten, det är inte bara äckligt utan man måste också slänga allt för att inte en larv ska ligga och smygfisa någonstans. Usch vilken ekonomisk förlust att slänga mat!

Ohyra behöver inte bero på att man har smutsigt hemma utan många gånger får man in ohyran genom livsmedel eller produkter man köper eller från väskor, skor m.m. utifrån som sedan sprider det sig till andra livsmedel i skafferiet. När man har torrvaror i slutna kärl stoppar man spridningen och man slipper att sanera hela köket ifall någon ovälkommen gäst dyker upp.

Efter att vi hade fått ohyra i skafferiet 2 ggr inom loppet av 2 år så erkände vi oss besegrad. Hädanefter kommer allt ligga i plast-, glas- eller plåtlådor. Eller det minsta man kan göra är att placera t ex mjölpaketet i en 5 L påse med en klämma!

Nu har vi inte fått besök av kryp på flera år.

glass