Hemgjord gräddkola är rena guldet!

Koka egen kola

GRÄDDKOLA

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull.
  2. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125°C, det tar 25-30 minuter i en kastrull som mäter ca 21 cm i diameter. Rör då och då.
  3. Starta timer
  4. Häll upp kolasmeten i en liten bakpappersklädd form, ca 15x20 cm. Låt svalna i rumstemperatur.
Klipp kolan med sax i bitar. Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager eller i flera platta lådor!

Ingredienser

Portioner: ca 40 kolor
  • 50 g smör
  • 3 dl strösocker (270 g)
  • 3 dl vispgrädde (300 g)
  • 1 1/2 dl ljus sirap (210 g)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
Posted in Mat, PYSSEL.