Söka stöd till solceller!

Installera solceller

Stöd till solceller Källa: Länsstyrelsen

Vill du installera solceller? Du kan ansöka om statligt stöd för investeringen.

Det finns ett statligt stöd för installation av alla typer av solcellssystem som ansluts till elnätet. Stödet kan sökas av alla typer av aktörer som företag, offentliga organisationer och privatpersoner. Du kan få stöd för upp till 30 procent av investeringskostnaden. För att få stöd för arbetskostnaden måste den som utför arbetet vara godkänd för F-skatt.
Ansök om stöd

Företag som ansöker om stöd måste ansöka innan projektet påbörjas. För övriga sökanden gäller att ansökan om stöd ska ha kommit in inom sex månader från att projektet påbörjades.

Länsstyrelsen ansvarar för handläggningen och beslutar om stöd.

Du ansöker om stöd via Boverkets e-tjänster. För organisationer och företag finns möjligheten att registrera en fullmakt hos Boverket.

Fullmakt för organisationer på Boverkets webbplatslänk till annan webbplats

Ansök om stöd i Boverkets e-tjänster
E-tjänsterna kräver e-legitimation.

Du kan även ansöka genom att fylla i ansökningsblanketten som du hittar på Energimyndighetens webbplats. Skriv ut, skriv under och skicka in den till Länsstyrelsen i det län där fastigheten ligger.

Skicka din ansökan till:

Länsstyrelsen i Södermanlands län, 611 86  Nyköping

Behöver du hjälp med din ansökan?

​Vi har begränsad telefontid:
Vardagar mellan 9.30-11.00 och 12.30-14.00, ring länsstyrelsens växel 010-223 40 00 så kopplas samtalet till någon av våra handläggare.

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

Posted in Dagens Tips.