Vuxenstudier

Visste du att du kan få stöd vid vuxenstudier som medlem hos Unionen

Unionens studiestöd

Unionens studiestöd ges till Unionen-medlemmar som vill kompetensutveckla sig själva. Detta sker genom att man får ersättning för litteratur- och materialkostnader upp till 3175 kronor per termin. Sammanlagt kan man få ersättning för upp till 12 700 kronor (vilket motsvarar 4 terminer).

Ersättningen ges för både långa och korta utbildningar. Exempelvis kan man få ersättning för kurslitteratur, programvaror, miniräknare, kåravgift, etc. Observera att utbildningen måste ha en koppling till vad som förväntas vara dina dina ordinarie arbetsuppgifter på arbetsplatsen.

Du kan alltså inte få ersättning för utbildningar som handlar om saker du inte i första hand kommer att jobba med, t.ex. läsa en kurs i stresshantering eller gå på yoga-kurs.

 

Posted in Fonder & Stipendier.