Gileads döttrar! Nu är efterföljaren äntligen här!

Har du missat tvserien "The handmaid´s tale"? SE DEN! Gastkramande spänning!

-Annons för släpp av boken Gileads döttrar hos BOKUS- Gileads döttrar av Margaret Atwood

Gileads döttrar av Margaret Atwood

"Kära bokläsare. Allt ni frågat mig om Gilead och hur den världen är uppbyggd har tjänat som inspiration för denna roman. Fast inte bara. Den andra inspirationskällan är den värld vi lever i idag."
Äntligen kommer den spännande fortsättningen 😈 !
Boken är inte endast en dystopi utan skildrar hur människor med makt fungerar och hur de har gett sig själva och varandra mervärde och då per automatik får andra lägre värde som blir utnyttjade och utsatta.
Olika människors kamp för en bättre värld eller en bättre tillvaro för sig själva!?
Svårt att stoppa in denna bok i ett fack men det är på sätt och vis en bakvänd Science fiction där en "diktatursekt" med polismakt är bakåtsträvare som vill ha tillbaka hierarkin och levnadsinfluenser från 1800-talet och som själva känner sig utvalda att skapa en bättre värld där kreti och pleti ska arbeta som osynliga tjänare åt dem. De utvalda tycker själva att de räddar världen och mänskligheten från undergång och ska göra en ny och perfekt värld med mindre miljöförstöring och många nya barn ska produceras som ska avlas av röda Handmaids som fortfarande har förmågan kvar att bli gravida vilket de blå wifes saknar, deras enda uppgift är att stödja sina styrande män och bli mödrar till de åtråvärda och värdefulla barnen.
De övriga andraklassens medborgare i Gilead har sina specifika roller/uppgifter, de ska offra sig för den goda saken skull och för att upprätthålla samhällets struktur annars blir de rätt och slätt avrättade!
the handmaids tale
Posted in Rekommenderade böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.