El utan extra månadsavgift

Rörligt elpris – Billigast över tid och 0 kr örespåslag i 12 månader

Annons för Göta energi* Teckna innan 31 maj 2021 och du får en månadsavgift på 0 kr och ingen bindningstid (90 dagars uppsägningstid).

** För att ta del av Bonustimmen behöver du vara kund och aktivera tjänsten på Mina sidor, samt använda e-faktura eller Kivra.

Kampanjen gäller endast för nya kunder

Varför får man räkningar från två elbolag? Och varför ska man göra ett aktivt val när man kan!

Elnätsbolag

Det företag som transporterar el till din bostad genom ledningar, kraftstationer och kablar är ditt elnätsbolag. Man väljer inte själv vilket elnätsbolag man ska ha, det avgörs av var i landet du bor då olika nätbolag äger olika elnät. Din nätägare ansvarar för underhåll och utveckling av elnät och elledningar som elen transporteras via.

Elnätsbolagens priser kontrolleras och regleras av Energimarknadsinspektionen, så du behöver aldrig vara orolig att du betalar ett för högt pris. Du kan se vilket nät du tillhör hos Svenska Kraftnät.

Elhandelsbolag

Elhandelsbolag köper el från elproducenter och säljer vidare till dig som kund. Sedan 1996 väljer du själv från vilket elhandelsbolag du vill köpa el. Du väljer även typ av elabonnemang och om du vill ha fast eller rörligt elpris.

Göta Energi är just ett sådant elhandelsbolag. De köper el från elbörsen Nord Pool och säljer den vidare till kunder över hela landet som använder den varje gång de tänder en glödlampa, startar TV:n eller steker frukostägget.

När du gör ett aktivt val av elhandelsbolag, kan du välja det som är mest fördelaktigt för din bostad eller fritidsboende. Elhandelsavtalet påverkar nämligen elpriset mest, och det finns idag många olika avtalsformer att välja mellan beroende på boendeform och förbrukning. Både din nät- och elfaktura baseras på hur mycket el du använder i bostaden, så tänk energismart när du väljer avtalsform.

Sedan kan du byta ofta och utnyttja kampanjer!

 

Posted in Rabattkoder & erbjudanden.