15% rabatt på Skruvat.se

Köpa bildelar på nätet till reparation

Annons för Skruvat.se

Erbjudande
   Få 15% rabatt på första köpet genom att prenumerera på Skruvats nyhetsbrev!

 

32 sätt att återanvända stubbar

Istället för att ta bort stubben kan du få användning för den i många år innan den ruttnar bort

krosser_aarringenes profilbild

Kör inte iväg ris, sly och grenar från din trädgård till återvinningen!

Ju mer material som du tar bort från systemet desto mer måste du tillföra genom att köpa mer jord.

Annons för Byggmax

KOMPOSTKVARN BIO MASTER 2200 STIGA
Kompostkvarnen STIGA BIO MASTER 2200 kan förvandla avfall till kompost, perfekt för t.ex. blomrabatterna. De dubbla vändbara knivarna kan flisa grenar på upp till 40 mm i små bitar som sedan kan användas i trädgårdsarbetet eller enkelt komposteras. BIO MASTER 2200 är en elektrisk kompostkvarn som drivs av en motor på 2200 W. Den går snabbt att montera och plocka isär, är kompakt och har en uppsamlare på 50 liter samt hjul, vilket innebär att den alltid är färdig att användas. Mer info här!

Ta vara på ditt trädgårdsavfall istället för att slänga bort det för jösse gubbar! det är rena jordgruvan plus att det blir billigare i längden och du slipper hyra släp och åka till tippen!

Och kasta trädgårdsavfall i skogen i ditt närområde är förbjudet, bland annat för du kan ta dit invasiva växter som inte hör hemma där som konkurrerar ut den naturliga växtfaunan.

Man kan ju också elda bort sly, men det blir mycket olägenheter med all rök och med tanke på brandrisken kan man inte göra det när man vill. Vedaskan innehåller i och för sig många nyttiga näringsämnen, framför allt är den rik på kalium och kalcium, fosfor och spårämnen som är viktiga för växterna men en kompostjord som man gör själv bidrar till mer bördig och levande jord för växternas rötter, som är full av maskar och mikroorganismer. Ju kraftigare rötter desto kraftigare växter.

Om man har större trädgård och har plats kan man naturligtvis låta lite rishögar ligga kvar men det tar många år för större växtdelar att brytas ned. När man använder kompostkvarn klipps det ned till små små komponenter och sedan går det mycket snabbt till att grenarna har blivit fin mulljord.

Rena trolleriet med kompostkvarn, första året har man en massa täckmaterial av flisen som hindrar gräs och ogräs i planteringarna och nästa år blir det jord. Det bästa är att sprida ut kompostmaterialet direkt i trädgården och inte lägga i någon komposthög. Det blir jordförbättring direkt på plats och mindre jobb. Det enda man ska tänka på är att inte lägga för tjockt lager då kan det bli svamp och använda lövträdflis till grönsaksodling och fruktträd och barrträdflis till typ Rhododendron.

 

Vi som minns Kamratposten vet vilken suverän tidning det är!

En tidning för barn & ungdom som både hjälper och underhåller på en och samma gång

Annons för Kamratposten

Jag minns att det bästa med kamratposten var att man kunde läsa att andra hade samma pinsamma frågor och man kunde få svaren utan att behöva fråga någon.

10 nr Kamratposten 249 kr , spara 45%

Detta erbjudande gäller t.o.m. 31/3 eller så länge lagret räcker.

Vidare till kampanjen!

Nu sänker jag min mobila månadskostnad men behåller samma villkor

Hello nu ska jag spara lite pengar i år!

Annons för Fello

Idag har jag ett Telia abonnemang med fria samtal & sms, surf 2 GB i månaden och sparad surf för 219 kr/mån! Jag är jättenöjd med Telia för de har mycket bra täckning där jag bor och jag har testat andra mobiloperatörer vilka har varit katastrof för min plats har tydligen hamnat i en radioskugga.

Telias täckningskarta

Fello är ett dotterbolag till Telia och har samma nät! Nu har de kampanj med samma villkor som jag har idag men billigare och ett stort plus är att jag får behålla mitt telefonnummer.

När jag går in på Mitt Telia ser jag att jag 30 dagars uppsägning, perfekt ingen bindningstid!

I fortsättningen kommer jag att spara 124kr/mån.

2 GB surf

47,50 kr/mån Månad 1-3 därefter 95 kr/mån

2 GB surf med Fastpris

Oanvänd surf sparas

Ingen bindningstid

Se alla paketpriser här!

Sedan har de ytterligare erbjudanden för 55+, studenter och alla under 18 år!