Datastrul

1) Om du vill att datorn ska hålla länge välj en stationär dator med känt märke så att hårdvaran är utbytbar och att delarna finns! Om du köper en laptop i alla fall , köp en där grafikkortet är utbytbart!

2) Ta redan på vid köptillfället hur en ominstallation går till på just den datorn, tillkommer skivor, ska du bränna egna skivor eller finns ominstallationsprogrammet på hårddisken?

3) Spara kvittot, förslagsvis i en pärm. Annars gäller inte garantin!

4) Tycker själv om Firefox webbläsaren för där finns ett busenkelt sätt att återställa läsaren om det blir strul med en massa ovälkomna sökare och popup.

Man trycker på "hjälp"uppe i menyn sedan "felsökningsinformation" Och till höger finns en ikon "Återställ Firefox ursprungligt skick" Klart!

5) Underhåll datorn regelbundet, rensa och släng och töm papperskorgen och diskdefragmentera, och ibland diskrensning.

Kolla på information från Symantec!

6) Om du får virus eller andra störningar, googla på problemet och du kommer att upptäcka att fler är drabbade och någon brukar ha kommit på en lösning! Tycker att Avast antivirus skydd som är gratis fungerar bra.

7) På denna länk finner man många tekniska svar!

dator.wingwit.com/

8) Ha aldrig datorn på golvet, den suger in massa damm från golvet

9) En gång per år bör du öppna datorn (med urdragen sladd) och försiktigt ta bort allt damm du kommer åt, detta gäller laptop också! Det mesta brukar hamna i och runt fläkten.