Handl Gustav Söderbergs stiftelse

Handl Gustav Söderbergs stiftelse
Box 153
Halmstads kommun
301 05 HALMSTAD
035-137000

Avkastningen skall av sociala centralnämnden användas för utdelning såsom understöd åt behövande familjer eller ensamstående, med företrädesrätt för sådana som till följd av någon omständighet t ex dödsfall kommit i ogynnsamt försörjningsläge samt att avkastning som inte används skall reserveras för utdelning under kommande år.

Förmögenhet:  55,235,770 kr

Stiftelser

 

Halmstads kommun förvaltar närmare 60 fristående stiftelser. Ansvaret för dessa stiftelser är uppdelade nämndvis, beroende på stiftelsens ändamål. Kommunstyrelsen handhar den ekonomiska förvaltningen.

I nedanstående pdf-fil Stiftelser 2016 följer sammanfattade beskrivningar av de olika stiftelsernas ändamål, förmögenhet, utdelning med mera, uppdelade nämndvis. Du måste ha Acrobat Reader för att kunna öppna och läsa filen.

Stiftelser 2016PDF

Hur ansöker jag?

Mellan den 1 juni-31 augusti kan invånare ansöka om fondmedel. Önskar man söka bidrag från någon av kommunens förvaltade stiftelser skriver man ett kort men tydligt brev med motivering till varför man bör erhålla bidrag, inkluderar adress och telefonnummer och adresserar brevet till stiftelsens namn på följande adress:

Stiftelsens namn
Halmstads kommun
Box 153
301 05 HALMSTAD

Alternativt tar man kontakt med den kommunala nämnd/förvaltning som för varje stiftelse står som ansvarig vid rubriken "Förvaltning" för att erhålla vidare instruktioner för en ansökan.

Förvaltas stiftelsen av barn- och ungdomsnämnden?
klicka här för vidare instruktioner.

Förvaltas stiftelsen av utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden?
klicka här för vidare instruktioner.

Posted in Fonder & Stipendier.