Arken Zoo inför betald ledighet om man skaffar valp eller kattunge

Arken Zoo inför Tasstid 🙂

Företaget inför ”tasstid”– för sina anställda

Aftonbladet

Att skaffa sig en ny familjemedlem kräver både tålamod och tid. För att göra den första perioden enklare har därför Arken Zoo infört så kallad ”tasstid” för sina anställda så att de kan vara hemma med sin kattunge eller valp, skriver Norrköpings Tidningar.

De som jobbar på företaget Arken Zoo har ”tasstid”. Det innebär att man får betald ledighet om man skaffar valp eller kattunge.

– Djur kommer alltid först i allt vi gör, och det är därför "Tasstid" är ett naturligt steg i utvecklingen av vår företagskultur. Att skaffa valp eller kattunge är ett viktigt beslut och förändrar vardagen väsentligt. Vi vill stödja våra anställda under sina första dagar med sin nya familjemedlem, säger Nanna Martin-Löf, HR-direktör på företaget i en skriftlig kommentar till Norrköpings Tidningar.

Förmåner är ett sätt att bry sig om sina medarbetare menar företaget, dessutom är det ett sätt att bli en attraktivare arbetsgivare.

– ”Tasstid" är ett steg i att göra det enklare för våra medarbetare att kombinera arbete och livet med sina fyrbenta familjemedlemmar. Då många svenskar är hund- eller kattägare kan detta erbjudas som en uppskattad förmån på andra arbetsplatser, säger Nanna Martin-Löf.

 
Foto: Colourbox

Per-Olov Strandberg, personaldirektör på Norrköpings kommun, tycker att initiativet är roligt, men inte något för kommunen.

– Jag förstår att djur är viktigt. Det ser vi bland många av våra anställda. Men vi har 11 000 anställda och det skulle svårt att genomföra det. Och dyrt dessutom. Men skulle vi ha de pengarna finns det viktigare saker att satsa på skulle jag säga. Vi har många kvinnor som jobbar hos oss som kanske får rätt dåliga pensioner. Att satsa på bättre pensionsförmåner skulle kunna vara en sak. En annan skulle kunna vara att jobba för bättre scheman. Det finns fler saker som skulle gå före husdjuret. Även om jag förstår att det är viktigt för många, säger han till NT.

Posted in kul.