Köpte Butter pumpa i nov och först i går blev den soppa!

Lång hållbarhet på pumpa, sådan skulle man vilja odla!

PUMPSOPPA R E C E P T

Butterpumpa

3 st torkad chili/salt

rapsolja

persilja

3 st lökar

3 st röda paprikor

1 dl grädde

vegetarisk buljong

vatten

  1. Skär Butterpumpan i mindre bitar och ugnsbaka med rapsolja och salt i ca 30 min / 200 grader.
  2. Bryn lök och smulad torkad chili i olja med lite salt.
  3. Skala av skalet på pumpabitarna och skiva ned paprika bitar i kastrullen, späd med lite vatten och stavmixa.
  4. Stoppa in vitlöksbröd i ugnen
  5. Lägg till buljong, grädde och späd med vatten till den tjocklek du vill ha på soppan. Koka upp någon minut och lägg i hackad fryst persilja och rör runt!

 

Posted in Mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.