Tips på billig Kyl & Frys till sommarstugan som klarar att stå i 10 – 43 grader med låg energiförbrukning

Glöm inte att kolla vilken klimatklass det är på vitvaran!

Olika köldmedium som har använts och fasats ut!

Vilken omgivande temperatur tål kylen och frysen?

Under produktens specifikation står det inte alltid i vilken temperatur kylen eller frysen klarar att vistas i utan att de går sönder. Ofta är det termostaten som lägger av vilket leder till att processorn går hela tiden och kylen blir en frys, en tillfällig lösning är att koppla dit en extern timer till kontakten med ett intervall på 10 min avstängning var 20:e minut men man får prova sig fram.

Tidigare användes det skadliga köldmediet freon men idag används miljövänligare medier vilket är bra för ozonskiktet men kyl/frys är inte lika tåliga för varierad temperatur i sin omgivning. Rummets temperatur och placering av kyl & frys är därför viktigare att ha koll på, de är känsligare t ex vid en dörr som drar kallt eller för nära en värmekälla.

Därför måste man vara extra observant när man köper en ny kyl och frys och kolla vilket intervall den klarar. Och har du en sommarstuga med en underhållsvärme under 16 grader måste du ha huvudet på skaft, de flesta klarar nämligen inte en temperatur under 16 grader, inte i längden i alla fall. De tåligare kyl & frysar som har klimatklass SN: 10-32 ℃  är också dyrare, så lockas inte bara av kampanjpriser, det blir dyrt om de bara håller en säsong!

KODERNA du ska titta efter under produktbeskrivning

Temperaturskala för klimatklasser:

SN (subnormal): 10-32 ℃

N (normal): 16-32 ℃

ST (subtropisk): 18-38 ℃

T (tropisk): 18-43 ℃

 

 

Posted in Bra Erbjudanden.