Currygryta med kvargpaprikamix

curry gryta

Man tager vad man haver så ikväll blev det currygryta,  uppfräst savojkål, purjolök, små morotsbitar i smör/rapsolja med salt, citronpeppar, curry, gurkmeja, lite apelsinjuice och efter några minuter lägger man i buljong och mjölk, grädde eller havregrädde (Oatly), sist reder man, lättast genom att röra ihop en klick smält smör med mjöl och blandar ut i grytan så att såsen tjocknar lite!

Hällde i frysta små fina ärtor (finast och billigast på Lidl) som är så "fina" att de behöver inte kokas bara värmas upp.

I halva grytan blandade jag i kycklingrester och i den andra halvan quornbitar som tidigare hade blivit upp fräst i rapsolja med buljong, lite kikkoman och rosmarin.

I kvargen la jag spetspaprika, salt, citronpeppar och en massa pressad vitlök!

Det är väldigt gott att blanda varmt och kallt på tallriken!

 

 

Posted in Dagens Tips, Mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.