Smakrik Ängasoppa

Stek lök och små bitar av morötter i smör och paprikakrydda

Häll på några dl vatten och lägg i vegetabilisk buljong och citronpeppar

Skär potatis också i små bitar (förkortar koktiden avsevärt)

När potatisen är klar, ta en mugg med smör, tina i mikron och rör ned mjöl till en jämn smet

Häll i någon dl grädde/fet mjölk i buljongen och rör ned redningssmeten och rör runt

Strö i  rikligt med färsk eller frys persilja

Lägg i frysta broccoli buketter som får koka med i en minut (de ska vara krispiga inte lealösa)

Ställ av kastrullen från plattan och häll i Små fina ärtor (så fina att de egentligen kan ätas okokta) och rör runt.

Färdigt

Serveras med knäckebröd och ost!

 

Posted in Mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.