Tik opererad för juvertumörer som fick magsår

Blev bra med mjölkersättning för kattungar

Som jag har berättat i ett tidigare inlägg ( Hund med kronisk gastrit) har vår taxtik kronisk gastrit som vi håller i schack med Veterinärfodret Obesity från Royal Canin!

Men nu när hon opererades för juvertumörer och utsattes för en massa svält och en cocktail av starka mediciner utvecklades ett skov av magkatarr till magsår. Vi visste sedan tidigare att hon inte tålde Metacam och hon fick istället Tradolan men det slutade vi direkt med när vi märkte att hon var dålig i magen. Det höll på att gå riktigt illa, hon behöll ingen mat alls, spydde och hade blodiga diarréer och matleda. Detta höll på dygnet runt i 5 dagar och tog knäcken på oss. Vi hade tur att det inte var regnigt och slaskigt ute med tanke på att såren skulle hållas rena och torra.

Vi köpte babybody storlek 92 och hade en allvädersrock/overall från Hurtta som vi klippte av benen på och använda dessa suveräna kirurgplåster, Sorbact, från apoteket som både skyddar och avlägsnar bakterier från såren! Sedan kan jag tipsa om babyservetterna Gunry som var toppen att torka av tassarna med så att hon inte smutsade ned bädden där vi hade vita lakan tvättade i 95 grader. Så den biten gick otroligt bra, såren läkte finfint och hon behövde inte använda någon krage alls, kanske mycket för att hon var så medtagen av att ha magsår så hon brydde sig inte ett dugg om såren på bröstet! Vi använde Andapsin och Pepcid och hennes foder som hon vanligen blir bra av men inget hjälpte. Det enda som lindrade eländet var en elektrisk värmedyna.

 

I alla fall så började jag googla på magsår och hittade huskurer med mjölk och grädde men det går ju inte på djur som ofta inte tål laktos men då kom jag på att jag hade mjölkersättningspulver till kattungar KMR hemma. Efter två dygn med 2 msk KMR (använde en liten pillerburk med skruvlock och skakade kraftigt) en gång i timmen så slutade magsmärtorna och spyorna men fortfarande ofta utgång med diarré. Då fick hon ekologisk neutral yoghurt med lite hönekaka varannan timme och lite av Obecityfodret och efter 3dagar var avföringen helt OK!

Vilken lättnad! Nu är allt som vanligt igen och såren har läkt ihop jättefint och vi har en pigg och glad hund!

Allt som allt har det gått på runt 20 000 kr men vi har tack och lov en Agriaförsäkring med en självrisk på 1950kr och rörliga kostnader på 15% och det var inga problem vid handläggning med Agria.

 

 

Posted in Dagens Tips.