Broccolisoppa med protein från kikärtor

Mustig broccolisoppa med kikärtor

Broccolisoppa med kikärtor R E C E P T

2 gula lökar bryns i rapsolja&salt tillsammans med Röd chili (fryst hackad), på slutet av stekningen läggs vegetarisk buljong (Lidl) i och därefter 1 dl grädde, 1 dl crème fraiche och 2 dl vatten/mjöl/havregrädde/soja. Skölj kikärtorna väl från förpackningen innan de hälls i soppan. Mixa ihop ingredienserna med en stavmixer och låt de frysta broccolibuketterna (Lidl) koka med den sista minuten. Det syns inte på bilden men kikärtorna gör att att soppan blir tjockare, ett nyttigare alternativ till redning, och soppan får också ett högre näringsvärde med mer proteiner.

Näringsvärde kikärter (enligt Wikipedia):

  • Per 100 gram:
  • Kalorier: 333
  • Protein: 21 gram
  • Kolhydrater: 51 gram
  • Kostfiber: 10 gram
  • Fett: 5 gram.
  • Järn: 7 mg.
  • Kalium: 800 mg
Posted in Mat.