Spräcka sten med snigeldynamit

Låt inte stenar sätta stopp för dina projekt!

Annons för BeijerJag borrade med en lång 22 mm borr för sten, ca 70% av stenens djup! Borrade 30 sekunder och 30 minuter paus så maskin och borr hann svalna så de inte skulle bli sönderbrända plus att det skakar en del i händerna men efter 6 borrningar var de här 2 st hålen klara. Jag använde en fotpump typ till luftmadrass till att först blåsa ur stendamm och sedan kom det regnvatten i ett hål och då sög jag upp med pumpen. Sedan är det 2,5 kg i hinken som blir mellan 6-7 dl snigeldynamit med vatten så jag passade på och borrade i några stenar till. För att slippa irritera Karpaltunnelnerven la jag upp borrandet på flera dagar och hällde i snigeldynamit en kväll när det var under 20 grader. Blandade med en färgomrörare för målarfärg och cement.Läs hela instruktionen här!

Vissa stenar var färdigsprängda på morgonen andra tog faktiskt flera dagar. Mycket lyckat resultat och jag är glad att jag vågade genomföra det, kommer garanterat använda Stenspräck igen!

Stenspräck