Bakbord är toppenbra om man inte har någonstans att kavla ut degen

Perfekt när man bakar kanelbullar och pepparkakor

Annons för Kitchentime

Vet inte hur era kök ser ut men jag har en diskbänk i rostfri stål och det spelar ingen roll hur mycket jag torkar av ytan, den slutar aldrig att "färga" av sig som blyerts! Det ser man framför allt när man torkar av med vitt hushållspapper. Och det finns inte på kartan att jag lägger livsmedel direkt på det stålet.

Och vårat köksbord är för obekvämt lågt för att stå länge och arbeta vid och det ska i ärlighetens namn också erkännas att det brukar vara mycket grejer på vårt köksbord och känns inte så rent. Så det här bakbordet är toppen, bara att ta fram och man kan börja baket direkt. Jag minns inte var jag köpte det, men det är i plast så hållbarheten är inte så lång, man märker att plast börjar bli gammalt när den börjar olja sig och härskna 😯

I min tidigare lägenhet fanns det ett sådant där gulligt bakbord i trä 🙂 som ingick i köksutrustningen som man bara drog ut från ett skåp, såg ut som en smal avlång låda med handtag.

Såg att de hade bakbord på Bagaren och Kocken!

Direktlänk till bakbord på Bagaren och Kocken>

Tre tips till bullbak som jag har snappat upp från andra

  1. Ibland kan en del av fyllningen hamna på botten för att undvika det kan man lägga lite potatismjöl i fyllningen, då kan man också bre på mer fyllningen om det finns lust till det 😆  Jag höftar till fyllningen på ett ungefär: 100 g smör, 1 dl socker, några msk kanel och 1 ½ msk potatismjöl. Mosar ihop det med rumsvarmt smör med en gaffel.
  2. Om man använder vanlig sirap istället för socker så blir bullarna mindre torra dag 2.
  3. Glöm inte använda degkrokarna till vispen om du inte har en bakmaskin.