Lider du av Karpaltunnelsyndrom och har svårt att sova?

Jag kan varmt rekommendera ett handledsstöd med skena så nerven kommer mindre i kläm och kan återhämta sig nattetid.

Annons för Apotek hjärtat

Futuro handledsstöd finns i tre storlekar och kostar 160 kr på Apotek Hjärtats webbutik

Futuro handledsstöd har en formbar skena som ger stöd och avlastning åt skadade, svaga och överansträngda leder. Förebygger även nya skador. Justerbara fästen för individuell anpassning. Passar både höger och vänster handled. Finns i storlek small, medium och large. Handtvätt.

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom orsakas av att nerven har kommit i kläm när utrymmet har minskat. Det vanligaste symtomet är domningar, stickningar och värk i händerna och fingrarna, framför allt på nätterna. Du kan vakna på grund av besvären och känna dig tvungen att skaka handen, som känns helt avdomnad. Det är bra om du försöker undvika att ha handlederna kraftigt böjda när du sover. Till din hjälp kan du använda ett handledsstöd under natten. Du kan köpa ett handledsstöd på apotek eller i sjukvårdsaffärer. Sedan är det bra att öva att använda den andra handen mer och vila ofta den hand som är irriterad.

 

Posted in Dagens Tips.