Bli av med ganglion

Ömmande knöl på handleden

Tänkte jag skulle berätta hur jag blev av med mitt ganglion/cysta på handleden som hade plågat mig mer än i 6 år! Flera gånger under åren hade jag försökt att massera bort den hårt eller stå på alla fyra och belasta handleden, tänkte den skulle spricka men det slutade med att jag själv höll på att svimma av smärta.

Det var inte knölen på utsidan som gjorde ont utan roten inne i leden som var i vägen och klämde på nerverna. Och när man hade hållt på mycket någon dag fick jag också vilovärk så jag kan verkligen rekommendera ett handledsstöd med metallskena att ha på natten eller när man typ tittar på tv så gangliotet får vila i fred. Men för några månader sedan tryckte jag kulan nedåt/åt sidan itsället för inåt. Fick ta i ordentligt och plötsligt hade jag två knölar, en stor och en liten. Jahaa det var ju käckt! not! 🙁 Men jag tror faktiskt den lilla kulan var roten till cystan som jag hade lyckats få upp och efter ett par dagar försvann båda kulorna. Hallelujha vilken lättnad efter alla dessa plåsamma år av att inte kunna böja och belasta leden.

Efter ytterligare några veckor var också ömheten borta. :-D. Men ska vara ärlig, idag passar jag mig för att böja handlederna för kraftigt, rädd att få nya ganglior om ledvätska kommer ut. Misstänker att jag fick mitt ganglion när jag tog på mig en ryggsäck där jag varje gång fick tränga in och böja vänstehandled för att få in handen under selen, orkade inte mata ut den varje gång jag skulle iväg.

Källa