Martin och Birgit Östlingers stiftelsefond till yrkesutbildning för invandrarungdomar

ÄNDAMÅL

Genom utdelande av stipendier bistå ”invandrarungdomar”, pojkar och flickor, med fallenhet och intresse för yrkesutbildning inom den allmänna hälso- och sjukvården, för industri- handels- och entreprenörsföretag samt till ”idéinvestering” i och förvaltning av företag. I begreppet den allmänna hälso- och sjukvården ingår även skötsel och vård av djur i och utanför lantbruksyrket. Stiftelsefonden skall verka för att stödja och uppmuntra dessa ungdomar till fortsatt bildning/utbildning, som kanunderlätta deras integration i det svenska samhället och deras sociala utveckling.

KONTAKTUPPGIFTER & INFO
Stiftelsenamn: Martin och Birgit Östlingers stiftelsefond för yrkesutbildning
Organisationsnummer: 817606-1912
Adress:
  • Ingrid Karlsson
  • Mjölnaregården Forssjö
  • 641 93 KATRINEHOLM

Kontakta stiftelese för mer information

Posted in Fonder & Stipendier.