Gratis glasögon till alla under 20 år.

Nu kan alla barn och unga i åldern 0-19 år med synfel få gratis glasögon av oss på Smarteyes

Gratis glasögon till barn och unga

Gratis glasögon till alla under 20 år.

Nu kan alla barn och unga i åldern 0-19 år med synfel få gratis glasögon av oss på Smarteyes. Och de väljer fritt bland våra över 1000 olika bågar. 

Sedan 2012 har vi på Smarteyes gett gratis glasögon till barn mellan 0 och 8 år. Initiativet kom till eftersom bidragen, i den mån de fanns, ofta inte räckte till. Många barn med dålig syn kämpar för att hänga med i skolan, samtidigt som deras föräldrar kämpar för att få ihop ekonomin.

Sammanlagt har vi gett bort över 30 000 par glasögon och initiativet har gett oss barnhjälpsorganisationen Majblommans pris två gånger på tre år.

Höjd åldersgräns
Redan från start arbetade vi även hårt för att regeringen skulle höja åldersgränsen för glasögonbidraget – ett arbete som till slut gav resultat. Från och med 1 mars 2016 kan alla under 20 år få glasögonbidrag. Tyvärr kommer många familjer ändå få lägga ut pengar för att täcka mellanskillnaden. Pengar som kunde gått till de första fotbollsskorna, en ny vinterjacka eller mat för en månad.

Välj fritt bland över 1000 bågar
Vi anser att barn och ungas syn aldrig får vara en klassfråga. Därför erbjuder vi alla under 20 år med synfel ett par gratis glasögon per år. Och inte bara på utvalda bågar – hos oss väljer man fritt bland våra över 1000 olika bågar.

Låt oss sköta bidragshanteringen
Bidragets storlek och hanteringen av det skiljer sig mellan olika län. I alla utom tre län kan man överlåta bidragshanteringen till oss, så sköter vi hela processen. Vi söker och nyttjar då bidraget, sen står vi för mellanskillnaden och man får glasögonen utan att man behöver lägga ut några pengar. Oavsett synfel.

I landstingen Sörmland, Region Östergötland och Region Skåne kan endast privatpersoner söka bidraget. Man får då betala 800 kronor för glasögonen och sen söka bidraget. I slutändan blir kostnaden för glasögonen hos oss 0 kronor.

Tillhör man landstingen Sörmland, Region Östergötland eller Region Skåne ska man ta med ansökningsblanketten till sin Smarteyesbutik så att optikern kan fylla i de korrekta uppgifterna.

Så gör du

  • Ta med ett giltigt recept till din Smarteyesbutik. Alla över 8 år kan göra synundersökning i butiken för 399 kr. Boka tid här. Barn under 8 år behöver recept i original från ögonläkare eller ortoptist. För att få glasögonbidrag krävs en styrkeförändring.
  • Välj fritt bland våra över 1000 bågar som finns i butik. Max ett par glasögon per år och person, ett år mellan varje beställningstillfälle. Om man redan nyttjat glasögonbidraget betalar man 800 kronor för glasögonen (ord. pris 1499 kr).

Det här ingår: valfri båge, ofärgade, tunna och lätta, enkelslipade kvalitetsglas med rep-, antireflex-, antistatisk och nanobehandling (vatten- och smutsavvisande), fodral samt putsduk. Kompletta enkelslipade glasögon med andra ord. Progressiva glas ingår för barn i åldern 0-7 som har ett recept där det ordinerats progressivt glas, samt för 0-19-åringar i landsting med ett bidrag om 1600 kr för progressiva glas. Gäller ej iFree.

Kom in till närmaste Smarteyesbutik så hjälper vi dig.

Det här ingår inte: synundersökning, progressiva glas*, polariserande, fotokromatiska, iFree eller BlueCoating-behandlade glas.

*Progressiva glas ingår för barn i åldern 0-7 som har ett recept där det ordinerats progressivt glas, samt för 0-19-åringar i landsting med ett bidrag om 1600 kr för progressiva glas.

https://www.smarteyes.se/om-smarteyes/barnochunga

Posted in Bra Erbjudanden, Dagens Tips, kul.