Elisabeths stiftelse

Fond för behövande i Trosa och reumatiker

Stiftelsenamn: Elisabeths stiftelse
Organisationsnummer: 802426-7695
c/o Adress: Suzanne Wohlin
Adress: Åshorn Krokebjörk Gård 1
Postnummer: 619 92
Ort: Trosa
Telefonnummer: 0708-648178
Stiftelsetyp: Annan stiftelse
Registreringsmyndighet: Stockholms län
Län: Södermanlands län
Säte: Trosa

Ändamål:

Stiftelsens huvudsakliga ändamål är att främja välgörande ändamål när det gäller vård och omsorg av behövande ålderstigna, sjuka eller lytta eller barn eller ungdomars vård och fostran genom utbildning. [...]Som vägledning för bestämmande av Destinatärskretsen skall gälla att hälften av de medel som används skall tillfalla reumatiker, en eller flera, vilka har att styrka sitt behov bland annat genom läkares intyg.

Styrelsen bör samråda med Riksförbundet Mot Reumatism eller annat ideellt organ med god kunskap och erfarenhet av reumatism.

Den andra hälften av tillgängliga medel skall i ungefär lika delar fördelas mellan Trosas pensionärer och barn- eller ungdomar med behov av stipendiemedel för studier i Sverige eller utomlands.

I Trosa genomför Lions (Lions klubb i Trosa) årligen aktiviteter för Trosas pensionärer, vilka aktiviteter främjar vården och omsorgen av ålderstigna, sjuka eller handikappade. Så länge som styrelsen i Stiftelsen Elisabeth finner att den verksamheten är förenlig med stiftelsens ändamål skall angivna medel överlämnas till Lions klubb i Trosa.

Styrelsen får ställa villkor för medlens användning såsom att medlen endast får användas som bidrag till faktisk verksamhet.

Trosas barn- och ungdomars behov av stipendiemedel kan bestå i behovet av medel för att kunna tillvarata utomordentlig studieförmåga eller vid knapphet av ekonomiska resurser för studier. med Trosas barn- och ungdomar avses stark anknytning till Trosa, vilket kan bestå av Trosa som födelseort, boendeort, fd boendeort, studieort, fd studieort eller annan väsentlig anknytning.

Dessa grupper är berättigade till att söka.

1. Den reumatiker som är i behov av ekonomiskt stöd för sin vård eller omsorg som reumatiker.

2. Barn eller ungdom med stark anknytning till Trosa med behov av medel för studier i Sverige eller utomlands.

3. Pensionär i Trosa.

http://www.elisabethsstiftelse.se

Posted in Fonder & Stipendier.