Några droppar kokosolja och du slipper fästingar

Undra om det fungerar på människor också? Värt att prova!

Veronicas tips gör att dina djur aldrig mer får fästingar på sig

Expressen Publicerad 19 jun 2018

 
Sommar är lika med fästingar – ett aber för alla djur och dess ägare...

Sommar är lika med fästingar – ett aber för alla djur och dess ägare...

 

Men Veronicas magiska och enkla tips gör att djuren slipper fästingar helt och hållet.

Sedan hon testade det har inte en enda fästing satt sig på hennes hundar!

 

När sommaren kommer så kommer även fästingarna. Ett stort problem inte bara för människorna utan även för våra kära djur. Och fästingar finns överallt där det är högt gräs, men allra mest på landet förstås. Och då djuren inte kan ta bort dem själva är det vi människor som måste plocka bort dem ur djurens päls efter varje utevistelse. Många timmars jobb och obehag som du från och med nu kan slippa helt.

Foto: Getty Images

Det magiska husmors-tipset gör att inga fästingar sätter sig på djuren

Veronica Blom, 29, från Säter, har nämligen det bästa husmorstipset som ser till att inga fästingar sätter sig på dina kära djur.

– Normalt sett brukar jag hitta 5-6 fästingar på mina två hundar men nu fanns absolut inga. Vi bor ju på landet så det är mycket högt gräs och skog där jag går med mina hundar varje dag. Jag hittade tipset i en tråd på nätet och bestämde mig för att det var värt att testa. 

 

Foto: Privat

”Jag testade och det visade resultat direkt efter första dagen”

Tipset heter kokosolja – något fästingarna ogillar skarpt. För djuren är det helt naturligt och ofarligt vilket man gillar som djurägare.

– Kokosolja hade jag redan hemma, det är ju bra till så mycket. Jag testade och det visade resultat direkt första dagen. Det är nu tre veckor sedan jag testade första gången och jag har hitintills inte hittat en enda fästing.

Vet du varför det fungerar? 

– Ja, jag har fått höra att fästingar inte gillar lukten av kokosoljan plus att när pälsen blir len har de dessutom svårt att få fäste. 

 

Veronicas hundar Ace och Eddie slipper nu fästingar helt och hållet. Den ena är en vit herdehund och den andra en blandning mellan schäfer, rottweiler och collie.

Foto: Privat

”Man behöver absolut inte stryka in hela hunden” 

Veronica berättar att det inte alls behövs mycket heller. 

– Kokosoljan är ju i fast form men om du smälter den blir den rinnig och då räcker det med 5-10 droppar i nacken på mina hundar. Sedan brukar jag stryka lite över ryggen också. Det är de enda ställen som jag hittat fästingar på förut. Så man behöver ju inte stryka in hela hunden. 

Sedan har Veronica ett bonustips också. Det är att man kan blanda kokosoljan med lavendelolja för att få extra stark effekt. 

– Det har inte jag behövt testa än i alla fall, säger Veronica.

Det här är burken med kokosolja som Veronica använde.

Foto: Privat

 
Posted in Dagens Tips.