Tips på hemsida som säljer söta Madicken-förkläden och klänningar

Maritas i Kiaby

Hemsidan>

Från Wikipedia

Madickenförkläde är ett förkläde som påminner om en ärmlös klänning som knäpps i nacken, men annars är öppen bak. Det har i Sverige under 1900-talet fått sitt namn av att Astrid Lindgrens populära karaktär Madicken ofta porträtteras i ett sådant förkläde. Ett äldre namn är blusförkläde.

Ett madickenförkläde bärs utanpå annan klädsel, som vanligen är en klänning. Om det är helt ihopsytt i ryggen kan det användas som en förklädesklänning över en topp eller blus och brukar då kallas madickenklänning.

Plagget var länge en vanlig vardagsklädsel för flickor i Europa och Nordamerika. Även i dag används det av flickor i alla åldrar.

Ett karinförkläde påminner om ett madickenförkläde, men är avsett för vuxna.

Jag älskar Madicken förkläden och skulle gärna själv vilja ha ett Karin-förkläde som bilden ovan men med större fickor! Önskar jag kunde sy ihop ett sådant i ett nafs men det brukar sluta med att jag och symaskinen hamnar i gräl och jag får ont i nacken men vilken god affärsidé till den händiga att sälja Karin-förkläden till vuxna!