Bygga en fin utedusch

Bygga enkel duschhörna som är perfekt till sommarstugan

Under varma dagar är det rena drömmen att kunna svalka sig i en utedusch – eller tvätta av salt och sand efter en dag på stranden. Här ger vi våra bästa tips på hur du enkelt bygger en duschhörna som är perfekt till sommarstugan.

Kolla in våra bästa tips på hur du får en snygg och praktisk utedusch! Källa: Allt i hemmet!

 • Bygg en enkel duschkabin
  Genom att bygga enkla duschsidor av reglar och trallvirke skyddas du både från insyn och kalla vindar. Fäst sidorna på en enkel träplatta som står stadigt förankrad. Du kan också göra duschsidor av träreglar som du häftar fast stadigt tyg på med häftpistol. Säkra ytterligare med en handfull tapetseringsspik per sida. Duschen kopplar du direkt till trädgårdsslangen. Se gärna till att vattnet har en möjlighet att rinna undan så att gräsmattan inte förstörs och du slipper stå i geggamoja. Det kan räcka med en trätrall att stå på om marken under lutar lite så att vattnet rinner bort. Är det helt plant kan det behövas dränering med rör eller grus så att vattnet inte blir stående
 • Satsa på smart förvaring

  Genom att sätta upp krokar på duschkabinen kan handdukarna hängas upp för att torka på ett smidigt sätt. Se till att krokarna tål att vara ute i väder och vind! Det är också fiffigt med en korg med handtag  som tål väta, men som snabbt kan plockas in om vädret blir alltför dåligt.
 • Dekorera med fina tvålar
  Välj tvålar och tillbehör som går att hänga upp, så blir det ordning och allt torkar snabbare. En pimpsten är smart att ha till hands för smutsiga och hårda sommarfotsulor.
 • Gör egna duschflaskor

  Spara tomma medicin- eller tvålflaskor, tvätta ur dem och köp pumpar till (finns på nätet). Nu kan du fylla med vilken tvål, schampo eller balsam du vill. Märk upp fina etiketter med en dymo (märkapparat)
 • Fixa en dusch på bryggan
  En flyttbar utedusch kopplas till trädgårdsslangen

  Välj rätt utedusch!

  Det finns många olika slags duschar – låt dina önskemål styra ditt val!

  Vill du kunna reglera vattentemperaturen mellan varmt och kallt? Då behöver du en utedusch med blandare. De flesta har ett tjockare plaströr i svart där vattnet värms upp av solen, så då behöver duschen helst stå på en solig plats.

  Ska duschen stå ute året runt? Välj en dusch av rostfritt stål som tål väder och vind.

  Vill du kunna ta in duschen till hösten? Välj en dusch som du kopplar till trädgårdsslangen och som är flyttbar. Det finns flera enklare modeller med spetsiga fötter som sätts ner i marken och kan flyttas närhelst man vill och går med andra ord att sätta nästan varhelst du vill. Här har duschens fötter satts ner i sanden och säkrats mot bryggan med några stadiga spännremmar. En dusch vid bryggan är perfekt när du vill skölja av dig salt och sand efter dagens dopp. Gör även i ordning en liten uteplats av en bänk med krokar uppsatta på väggen bakom. Här kan handdukar hänga i väntan på användning. En zinkhink med kallt vatten håller drycken kyld i vattenbrynet. Lägg ett par stenar i botten så hålls hinken på plats.

  Styling Camilla Fürst & Hedvig Törneman Text Lina Pihl / Foto Ragnar Ómarsson

Allt i hemmet med champagneglas

-Annons för Allt i hemmet-Till Erbjudandet!

INSPIRERANDE UTOMHUSDUSCHAR

Posted in Dagens Tips.