Hund åksjuk eller rädd!

Lugnande spray med feromoner

Annons för Granngården

Adaptil Spray ger en känsla av lugn och trygghet

Plötsligt började vår 12 åriga taxtik skaka och flåsa i bilen. Hon har ALDRIG varit åksjuk, tvärtom hon har alltid tyckt det var mysigt att åka bil och titta ut. Hon sitter på tre kuddar med liggunderlägg om som ger engagemanget styrsel och värme på vintern och till det har hon en bekväm hundsele. Förstod efter tre bilturer att hon var inte illamående utan rädd. Vet inte om eventuellt en kraftigare inbromsning hade skrämt henne men hundar är ju lätt traumatiserade eller så är Frida helt enkelt mer lättstressad nu när hon är äldre...eller mer erfaren och klokare...och tycker matte kör illa 🙄 😉

Först testade jag taktiken att bara fortsätta att åka och att det skulle gå över efter stund, körde i en timme och tvärtom det blev bara värre och värre, hon blev helt stissig och hela bilen luktade rädd hund.

Testade sedan att köra kortare sträckor men hon började skakad redan innan jag startade bilen och det spelade ingen roll om jag stannade flera gånger och pausade. Googlade runt på problemet och hittade en spray som heter Adaptil, ett syntetiskt feromon som skapar välbefinnande hos hund. Tänkte att det kunde vara värt att prova.

Sprayade 3 gånger där Frida sitter och efter någon minut gick vi in i bilen och väntade typ 10 minuter, sedan började jag köra och hon började flåsa igen, stannade och hon slutade flåsa direkt, pausade då 5 minuter innan jag började köra och hon blev stressad men inte så mycket att hon började bli stirrig och flåsig.

Vi fick jag köra det här typ vid 7 tillfällen innan hon blev helt van vid att åka bil igen men om hon inte har åkt bil på flera veckor använder jag sprayen igen för att gardera mig så inte rädslan blossar upp. Och nu när vi vet att det fungerar kommer vi säkert att behöva använda sprayen vid flera tillfällen som t ex veterinärbesök eller annat som kan oroa nu när hon är äldre.

När jag skrev detta och läste på informationen om Adaptil så står det att flaskan får förvaras i högst 20° C. Detta innebär att flaskan inte skall förvaras i bilen sommartid. - UPS, det är precis där flaskan är! Bra jag läste detta. Det kanske är konserveringsmedlet som är brandfarligt!?

Här finns mer information om Lugnande spray Adaptil för Hund>

Användningsområden
- Åksjuka/transportproblem
- Djursjukhusvistelse
- Hundpensionat/dagis
- Tillvänjning till nya miljöer eller nytt hem, valpen och hunden
- Smällare och fyrverkerirädsla

Posted in Dagens Tips.