Har du koll om någon obehörig är folkbokförd på din adress!?

Minska risken för ID-kapning med Ratsits tjänst Självbevakning™

Annons för Ratsit

Om du är medlem på Ratsit ingår adresslarm i Självbevakning™

Media har lyft fram att kriminella skriver sig på andras adresser. Detta har medfört en ökning av frågor till Ratsits kundservice om Självbevakning™ och Följa-funktionen.En vanlig fråga är om adresslarm ingår ifall någon obehörig ändrar ens adress, eller om någon obehörig skriver sig på en adress. Då det råder osäkerhet kring detta så förtydligar Ratsit det nu genom meddelanden att adresslarm ingår.I tjänsten Självbevakning™ ingår att du direkt får ett adresslarm om någon ändrar din adress, eller om någon obehörig skriver sig på din adress. Självbevakning™ innehåller även notiser om andra typer av registerändringar för din person eller adress. Med Självbevakning™ får du dina ändringsnotiser via e-post direkt när en registerförändring sker.Självbevakning™ innehåller även ditt registerutdrag, Löneranking och kreditupplysningsnotiser om dig själv - så som förändrad kreditvärdighet, förändringar i betalningsanmärkningar, nya deklarationsuppgifter mm. Utförligare beskrivning finns på hemsidan.I tjänsten Följa ingår att du får ett adresslarm om någon ändrar din adress, eller om någon obehörig skriver sig på din adress. Följa innehåller även notiser om andra typer av registerändringar för din person eller adress. Man kan även följa andra personer med samma funktionalitet som när man följer sig själv. Med Följa-funktionen får du dina notiser från föregående vecka samlade i ett e-postmeddelande som når dig på måndagar.

 

Posted in Dagens Tips.