Bloom – okonventionell lokal hjälp i Nyköping

Bloom i Nyköping är en opolitisk förening som skall verka för utsatta grupper med inriktning på barn, ungdomar och ensamstående föräldrar i Nyköpings kommun.

Bloom-logga

 Bloom Nyköping

Bloom ska bidra till att skapa förutsättningar för ekonomiska punktinsatser för de utsatta grupperna i vår kommun. Vi vet att en veckas kollo, en utflykt, ett teaterbesök, en hyrbil för ett djurparksbesök etc. kan skapa mycket glädje för en ensam förälder eller en ung tjej/kille som har det lite ekonomiskt kärvt. Insatserna kan komma att se helt olika ut beroende på behov och vad de olika medlemmarna i Bloom kan bidra med.

Bloom har knutit till sig ett nätverk av personer med god insikt i det sociala arbetet i vår kommun. Genom dem ser vi till att stödet går till de som mest behöver det. Insatserna ska på intet sätt ersätta det ordinarie sociala skyddsnätet utan komplettera det på ett okonventionellt sätt för att öka livskvaliteten för de utsatta.

Det är vår absoluta övertygelse att det här arbetet gör skillnad – en skillnad som ska bidra till ett vänligare Nyköping.

Styrelsen som arbetar i och för Bloom gör det ideellt.

http://www.bloomnykoping.se/

Posted in Fonder & Stipendier.