Saftigt Mandarinbröd

Fruktigt bröd

Hade 4 dl Mandarinspad kvar efter Påsktårtan och det åkte ned i brödbaket 🙂

R E C E P T

  • Torrjäst ( blanda med 6 dl mjöl och låt de bli kompisar i 10 min)
  • 1 msk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 tsk bakpulver
  • Blanda 4 dl mandarinspad + 3 dl mjölk + 3 dl varmt vatten = ljummet
  • Häll i så mycket mjöl att att degen är på gränsen till kletig!
  • Använd med fördel degkokar till vispen i 15 minuter
  • Lägga bakpapper i formarna
  • Dela degen i 2 delar och forma och tryck ut dem i formarna
  • Låt dem i jäsa i 60 min
  • Sätt ugnen på 250 grader och ställ formarna på spisen så de får extra värme i 10 minuter
  • Pensla med yoghurt
  • Sänk till 200 grader och grädda längst ned i ca 25 minuter

Posted in Dagens Tips.