Slippa vildsvin

Trubbhagtorn är en tålig, stadig, kompakt och lättodlad häck

Annons för GranngårdenIstället för viltstängsel kan du sätta en tålig och taggig Hagtornshäck, det går inte vildsvin igenom, häcken skyddar även mot vind och ger bostad till en massa fåglar. Sedan blommar Hagtorn vackert i juni med vita blommor vilket är ett plus för alla pollinerare! Och de röda bären på hösten äter vissa fåglar som Sidensvansar.

Granngården.se kan du hitta storpack med hemleverans av Trubbhagtornshäckplantor.

Trubbhagtorn 50-80 cm, 100-pack

Egenskaper: Trubbhagtorn tål både fuktiga och torra marker och har anspråkslös vit blomning i maj/juni. Höjden utan beskärning är 3-6 m men klipps med fördel ner efter eget tycke och behov. På hösten får häcken en sprakande höstfärg och röda bär. En härdig växt som passar i lantlig trädgård och som ofta syns i offentliga miljöer. Även en utmärkt häck för fågellivet.

Latinskt namn: Crataegus monogyna
Kategori: Häckplanta
Uppskattad leveranshöjd: 50-80 cm
Utförande: Frilandsodlad/barrot
Åtgång: 3-4 st/m
Lövverk färg: Grönt
Blomningsfärg: Vit
Blomningstid: Juni
Trivs bäst i: Sol/halvskugga
Jordmån: Mullrikt, näringsrikt gärna väldränerat
Zon: 1-5
Antal: 100-pack

Posted in Bra Erbjudanden, Trädgård.