Ny diskmaskin blev ett jätte klipp

Genom att den gamla, 18-åriga bänkdiskmaskinen höll på att gå upp i rök med risk för brand (Läs vidare här!) så letade vi en ny trogen tjänare. Hittade en Bosch på mellandagsrean med fri frakt för 2490 kr, det fick bli vår enda och försenade julklapp tänkte vi.

Men när vi hade packat upp det intakta emballaget ser jag med fasa ett stort märk i vänster hörn som bara skriker fult plus att det var vatten i maskinen. Blev så förbannad och ringde till butiken vilka naturligtvis skickade mig till leverantören som skickade mig till fabrikören där jag fick göra en skadeanmälan men efter flera timmar fick jag beskedet att detta skulle göras hos försäljaren. Tur att man går på blodtrycksmedicin!

Personen som jag nu pratade med i butiken verkade ha mer befogenhet att själv kunna ta beslut och hade stor insikt att det är viktigt med en nöjd kund så nu gick allt smärtfritt, fyllde i skadeanmälan och bifogade fotografier i ett e-mail. Fick själv ha förslag på kompensation där jag skrev att jag ville ha 1000 kr eller att de vänligen fick komma och hämta och byta ut den!

Fick svar via e-mail halv tio på kvällen att genom att märket var så stort och placerat på ett ställe det syntes så tyckte de att det jag begärde var acceptabelt.

Så det slutade väl, en ny bänkdiskmaskin för 1490 kr som också fungerade 😉 Och nu har vi en kökshandduk över märket så vi slipper se det.

Om det var normalt att det var vatten i maskinen fick jag olika svar på och det blev aldrig utrett, en sa att var för att de hade provkört på fabriken och en annan sa att det har aldrig hänt förut.

 

Posted in Dagens Tips, kul.