Anmäl er till – Håll Sverige rent!

Välkommen att hålla rent med oss!

Nu är det dags att anmäla sig till våra skräpplockardagar, som i år går under parollen Vi Håller Rent.

Alla kan vara med, oavsett hur gammal du är eller var du bor. Konceptet är enkelt – det handlar om att få bort skräpet från en plats du tycker om. Plocka upp fimparna vid busshållplatsen där du väntar varje morgon, ta med hela orienteringsklubben ut på skräpjakt i skogen eller ordna skräpplockning och knytis med alla barn och deras föräldrar på förskolan. Du väljer själv när du genomför skräpplockningen, men om du vill ha material via din kommun är det bra att först kolla in vad som gäller i just din kommun.

Genom att plocka skräp ser du inte bara skräpet på ett nytt sätt, du visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen. För i slutändan är det ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv. 

Plocka ett skräp om dagen

Rädda havet från skräp 23 april!

Frågor och svar

För skolor och förskolor

Lär er mer om nedskräpning, återvinning, konsumtion och allemansrätten i samband med skräpplockningen.