Riksförbundet VOOV – Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta

VOOV i landet tryck här!

 

VOOVs Riksförbund har åtta anslutna lokalföreningar. Klicka på respektive lokalförening för att komma till dess egna sida med bland annat kontaktuppgifter:

VOOV Dalarna

VOOV Göteborg

VOOV Halland

VOOV Kalmar

VOOV Luleå

VOOV Malmö

VOOV Sala

VOOV Uppsala

VOOV hade innan ombildningen till riksförbund lokala verksamhetsgrupper runt om i landet. Dessa finns fortfarande kvar och arbetar mot att bilda lokalförening. Klicka på respektive grupps namn för att komma till dess egna sida med bland annat kontaktuppgifter:

VOOV Västerås

VOOV Sundsvall

VOOV Stockholm

VOOV Karlstad

VOOV Gotland

 

Att lämna en våldsam relation ska inte innebära att någon måste lämna sin bästa vän bakom sig…

De flesta skyddade boenden i Sverige saknar eller har mycket begränsade möjligheter för våldsutsatta att ta med sig sitt husdjur, ofta på grund av allergier. VOOV förmedlar därför, genom de organisationer som möter och hjälper våldsutsatta, tillfälliga jourhem åt djuren när djurägaren befinner sig i skyddat boende.Riksförbundet VOOV – Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta – har anslutna lokalföreningar runt om i landet som i sin tur tar hand om jourhemsplaceringarna. Kontakten med VOOV förmedlas via socialtjänst, polis, kvinnojour och brottsofferjour.

VOOV, Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden organisation i Sverige som är organiserad i ett Riksförbund och Lokalföreningar. Alla engagerade inom VOOV arbetar helt ideellt. Alla bidrag går direkt till verksamheten.

Engagera dig du också!

bli medlem knapp          Bli stödmedlem knapp

 

https://voovhem.wordpress.com/

 

 

Posted in Dagens Tips, Fonder & Stipendier.