Frukt- och bärpaj med vaniljsås till frukost hela veckan

Hade äpplen som började se lite trista ut och måste ätas upp snarast, bestämde mig för en paj med egenplockade blåbär och lite vinbär så de skulle bli lite syrligare för äpplena var lite mesiga.

På med socker och kanel!

Vispade ihop en sockerkakssmet

150 g smör

4 dl socker

5 ägg

1 msk vaniljsocker

1 dl mjölk

5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

I mitten av ugnen, ca 20 minuter,  200 grader, den ska fortfarande vara lite lös när man tar ut den och lägger på smuldegen.

SMULDEG

200 g smör

3 dl mjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

På med smuldegen och ytterligare ca 15 minuter

Serverades med vaniljsås! Mycket gott! Och i brist på frukostbröd blev det paj hela veckan till frukost! Mums!

 

Posted in Dagens Tips, Mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.