Bröd på kärnmjölk och honung

Läste "Honey Buttermilk Bread Recipe" fastnade direkt! 
(http://www.restlesschipotle.com/buttermilk-bread/)
Författare: Marye Audet


Bröd på kärnmjölk och honung

Jag använder alltid
Åsens Lantmjölk Gammaldags,
allt blir så mycket godare och jag tror att den är närmast kärnmjölk man kan komma!

Ett vitt bröd med delikat smak av honung.

Ju starkare honungen desto bättre smak så använd ren rå honung, bovete eller annan stark smak.

Recept   
1 paket jäst    

1 tsk socker    

¼ dl varmt vatten    

Nypa av pulveriserad ingefära    

2 dl varm kärnmjölk    

⅓ dl honung    

¼ kopp osaltat smör, smält och kyls så att det är varmt vid beröring men inte hett.    

1 tsk salt    

¾ tesked bakpulver    

6 dl vitt bröd mjöl

Instruktioner    

I en medelstor skål blandas ingefära, socker, jäst, och varmt vatten. Ställ åt sidan för 5 minuter eller tills "löddrig".    

Vispa kärnmjölk, honung, salt och bakpulver tillsammans och lägga till jästen i blandningen.    

Tillsätt tre dl mjöl och blanda tills degen är slät, cirka 3 till 5 minuter på låg hastighet med degkrokar.   

Häll i smöret, rör tills det är helt inblandad i smeten.    

Tillsätt resten av mjölet, en dl i taget, håll låg hastighet!   

När degen är klar lossnar den från skålen. Stjälp ut den på ett lätt mjölat bakbord. Knåda tills den elastisk och smidig.    

Du kan också fortsätta knåda med din bakmaskin / visp med degkrokar i skål.   

Täck med en ren kökshandduk och låt degen jäsa i 1 ½ timme, eller tills degen är dubbelt så stor.  

Placera sedan degen i en eller 2 st smorda formar och pensla med smält smör.

Täck och låt jäsa i 45 minuter och värm ugnen till 200 grader.     

Baka i 30 minuter. Du kan täcka med folie om de blir bruna för fort.     

Ta bort bröd från ugnen och pensla med smält smör.     

Låt svalna i pannor under 10 minuter.     

Kör försiktigt en kniv runt kanten mellan brödet och pannan för att lossa den.     

Vänd ut och svalna helt på galler och täck bröden om du vill ha dem mjuka utan skorpa.

 

Posted in Mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.