Stiftelser med utdelning till behövande i Jönköping kommun

Disp. Bernhard Hays understödsfond

Bidrag delas ut till behövande män och kvinnor boende inom före detta Jönköpings stad med postadress Jönköping. Enligt donationsbestämmelserna har de företräde som varit i donatorns enskilda tjänst eller längre tid arbetat vid Jönköpings gamla tändsticksfabrik samt gamla trotjänarinnor.

Upplysningar och ansökningsformulär finns under självservice eller kan beställas på tfn 036-10 53 42. Ansökan sändes till Jönköpings kommun, socialtjänsten, 551 89 Jönköping, senast andra fredagen i november.

Ellen Nyström-Mayerska fonden

Fonden vänder sig till äldre bildade kvinnor födda och bosatta i Jönköping med postadress Jönköping som har ett bestående ekonomiskt behov.

Sociala samfonderna (Social samfond, Samfond för barn och ungdom samt Samfond övriga)

Stiftelsen är en sammanslagning av ett stort antal fonder. Målgruppen för utdelning är personer som befinner sig i en ekonomisk svår situation, där personer i alla åldrar kan vara aktuella. Ett krav på att ansökan ska beviljas är att den som ansöker är folkbokförd i Jönköpings kommun.

Ansökningar tas emot löpande men utbetalning sker två gånger per år: juni och december. Sista ansökningsdag andra fredagen i maj alternativt andra fredagen i november. Ansökningsblankett kan beställas på telefon 036-10 53 42. Fonden har mycket begränsade medel och kan inte bidra med större summor för t.ex. rekreationsresor.

Posted in Fonder & Stipendier.